Skip to main content

Op de camping zijn ze veelvuldig aanwezig. Soepermannen. Soepermannen komen voor in allerlei soorten en maten: met hoog opgetrokken sokken in sandalen, met hygiënische blauwe handschoentjes tijdens het toilet legen of met moderne multifunctionele uitklapbare elektrische fiets.

Soepermannen hebben één ding gemeen: ze hebben een grote voorraad handige gadgets.

De camper rechtzetten is best n dingetje. Als je parkeert op ongelijke grond dan staat alles in je camper scheef. Slaapt niet echt lekker. Daarvoor heb je oprijdblokken. Maar als ik ben uitgeklungeld staat de camper nóg schever dan toen ik begon. Gelukkig is daar Soeperman. Hij heeft een gadget. De level-app om een camper in perfecte balans te zetten. Handig toch? Denk ik….

Zo is er een Soeperman geweest die mij heeft geholpen met klemmende hordeur en siliconespray. Wist ik veel.
Soeperman met tie ribs. Een echte ‘must have’, heb ik me laten vertellen.
Soeperman die heel veel wist van een camperverwarming. Toch handig als je geen zin hebt een handleiding door te nemen ter grootte van een oud telefoonboek.
Soeperman met gadget zodat ik het dak van de camper kon schoonmaken met een handige uitschuifbare bezemborstel en draaibare kop. Gelukkig maar. Want als ik die toch niet had……(?)

Ik leer veel van Soepermannen. Ik heb inmiddels geleerd als onnozel blom dondje te kijken als iets me niet lukt. Dan komen Soepermannen altijd aangesneld. Best fijn. Ze zijn heel bereid een alleenreizende campervrouw te hulp te schieten. Ik heb er natuurlijk niet aan gedacht gadgets mee te nemen.

Stap twee van het plan gaat worden dat ik niet alleen heel onnozel ga kijken, maar dat ik net doe alsof ik twee linker handen heb. Nog veel leuker als Soepermannen het ook voor mij opknappen. En geloof me, dat is voor zeer zelfstandige vrouw met twee rechter handen en een ‘alles-lukt-mij-prima-alleen’ hoofd een hele opgave!

Ik rijd nu al bijna 6 maanden rond en heb nog nooit de banden van de camper opgepompt/ aangevuld/ bijgeblazen. Moet ik daar inmiddels iets mee vinden jullie? Geen idee. Iemand? Een Soeperman die wil reageren?
Es kijken of ik morgen daarvoor een Soeperman kan charteren met een gadget.

En…..natuurlijk….. bedankt lieve Soepermannen! Dikke zoen voor jullie.