Skip to main content

Toch wel lastig als je de taal niet spreekt, gaat tanken en je je bedenkt dat ‘diesel’ geen ‘diesel’ in t Spaans heet. In het Engels vragen wat ik moet tanken is zinloos gebleken. Of de Spanjaarden spreken geen Engels, of weigeren Engels te spreken. Ik vrees dat laatste.

Op internet opgezocht en volgens mijn telefoon moet ik Gasóleo gaan tanken. Ik hoop dat het geen benzine is. Ik wil me niet de ellende op de hals halen dat ik het verkeerde goedje in de tank mik en stil kom te staan.

Peage.
De camper, en daarmee het camperraam, is best hoog. Betaalapparaat te laag. Gordel afdoen en met arm ver rijkend naar het contactloosbetaaloogje.
Dan blijkt de Maestrokaart niet te werken bij de Spaanse Peage. Er wordt getoeterd achter me en, geloof me, daar verlopen mijn handelingen niet echt soepeler door. Ik graai naar contant geld, mieter het in een bakje en hoop dat het nu goed gaat. Ja, slagboom gaat open!

Optrekken, gassen (want je zit op de snelweg). Alle peage-automobilisten komen nu samen in de trechter. Links 3 auto’s en rechts een vrachtwagen doen wie er het eerst weer op de baan zit.
Ik zit ertussen geklemd.

Moet betaalpas nog opbergen, kijk uit voor vrachtwagen, vingers die bibberend met 1 hand pas in hoesje duwen, focus, raam dicht, hard gepiep -shit, had gordel niet meer om-, piep is niet te verdragen dus gordel eerst, kijk nog steeds uit voor vrachtwagen, piep stopt, raam zit half dicht, vrachtwagen heeft me links ingehaald, bankpas ligt ergens, oh ja schakelen.

Zo, dat ging lekker…..