Skip to main content

Daar zat ik dan. Oudejaarsavond met 10 nieuwe bekenden bij een vuur in de Algarve. Mokken met cacao gaan rond. In stilte spreek ik een intentie uit voor elke mok die voorbijkomt tot ik mijn eigen mok weer in mijn handen heb. De bittere vloeistof met 10 liefdevolle intenties openen het hart.

2022. Stilstand is achteruitgang was het credo.
1 uur per dag studeren, verplicht elke dag 1,5 uur sporten om lijf beter te accepteren, maximaal 3 uur in de week Netflixen, nieuwe woonvormen onderzoeken, uitgezette targets voor mijn praktijk behalen, vrienden actiever opzoeken, openstaan voor echte liefde etc……
Ik moet nogal veel van mijzelf.

Glazig en liefdevol wordt er de kring rondgekeken. Wil iemand nog intenties delen voor de klok 12 slaat? Ik schrijf op wat ik wil achterlaten in 2022 en merk dat ik geen voornemens heb voor 2023. Ik voel enkel diepe dankbaarheid.
Mensen springen in het zwembad en de sauna is geopend. In de verte wordt er geknald en gefeest. Ik zweet de laatste ballast uit mijn lijf en vier in dankbaarheid mijn nieuwe leven.

Met trots kijk ik terug op een ongekend bewogen jaar. Praktijk opgezegd, huis verkocht en heel hard gehuild. Oude liefdes ritueel afgerond met een mooie bedankbrief in een vuur op Terschelling. Geconstateerd dat ik na 7 jaar uitgestudeerd ben op mijn geliefde instituut. Een nieuw leven gestart op wielen……Het instituut van het leven.
2023 stilstaan en genieten is mijn nieuwe vooruitgang.