Skip to main content

Mijn blog is een reactie op een column van Robert de Boeck uit de Quote.
Leuk om zijn column eerst te lezen.
Hieronder de link in het blauw……

Nederland gaat kapot aan links-draaiende-yoghurttypes

Deze ochtend word ik wakker met een kop thee, mijn linksdraaiende yoghurtje in mijn campervan. Wanneer ik mijn laptop openklap om te gaan werken verschijnt er een artikel:
Millennials zitten liever in een camper dan dat ze een bijdrage leveren aan de maatschappij.

Dat vindt ik een bijzondere verbinding tussen 2 aannames die geenszins logischerwijs bij elkaar horen.

Jazeker, zit ik liever bij 20 graden aan zee terwijl mijn kosten gemiddeld met 75% zijn gedaald en het levensplezier 300% is gestegen.
Tevens werk ik online, draag ik bij aan de maatschappij, stimuleer ik de plaatselijke economie en is mijn footprint op deze aarde zo klein mogelijk.

@robertdeboeck, ik stuit op talloze vragen:
– Wat is dan een juiste bijdrage aan de maatschappij en wie bepaalt de kwalificatie van deze bijdrage?
– Moet ik willen streven naar een maatschappij waarbij de mens als werkpaard wordt ingezet om de al overspannen markt te stimuleren?
– Is het doel van mijn bestaan dat ik leef om te werken?
– Ben ik asociaal wanneer ik uit dat systeem stap of bent u asociaal wanneer u de (consumptie)maatschappij draaiende houdt?
Zomaar even een greep……..

Is er een tekort in Nederland aan pakketbezorgers, fysiotherapeuten, conducteurs, onderwijzers en technische mensen (en iedereen die ik vergeten ben te noemen)?
Jazeker!

Hier in Portugal is een product in de winkel soms op. Komt een pakketje niet binnen 12 uur op bestemming, maar ergens binnen een week, als je geluk hebt. Ik repareer tegenwoordig mijn eigen fiets. De trein komt hier vanzelf, ook al is dat 20 minuten later. De natuur is mijn leraar. Om mij heen heb ik een psycholoog, fysiotherapeut en eigenaar van een onderdelenbedrijf die met liefde helpen bij een probleem.

Ach meneer de Boeck, ik gun u van harte een uitzicht over zee met een linksdraaiend yoghurtje terwijl u uw zure column schrijft. Een beetje ontspanning kunt u geloof ik best gebruiken.

Castelo de Vide camping Quinta do Pomarinho

29 okt – 01 nov. Duur. Nederlandse prijzen. Camping groen en mooi aangelegd. Sfeervol. Gerund door 2 heren waarbij ik een hoog ‘Chateaux Meiland’ gevoel kreeg (lees: gemaakte en niet oprechte gezelligheid). Mooie wandelroutes naar het standje Castelo de Vide. Faciliteiten prima.

Marvao camperplaats

01- 02 nov. Prachtige vergezichten met camperplaats aan de rand van historisch stadje. Unieke plek. Je staat er gratis. Chemisch toilet kun je legen. Verder nauwelijks faciliteiten, maar dat geeft niet. Stadje is een ‘must see’ en een prachtige plek om te overnachten.

Evoramonte Camping Alentejo

02-04 nov. Nederlandse beheerder met vooral Nederlandse campinggasten. Omgeving wat saai en droog. Uitstapje naar Evora goed te doen. Camping combi tussen parkeerplaat en een kleine camping. Langs de doorgaande weg die goed te horen is. Toilet/ douches schoon. Kunt er broodjes afhalen.

Odivelas camping Markadia

04-12 nov. Jaaaaaa, wat een heerlijkheid. Terrascamping met stuk voor stuk prachtige plekken die uitkijken over een stuwmeer. Camping gemoedelijk en sfeervol. Klein campingwinkeltje met brood in de ochtend. Toiletgebouw gedateerd maar schoon. Kunt er wateractiviteiten boeken, zwembad en restaurant.

Camperplaats Castro Verde

12-13 nov. Camperparkeerplaats. 30 op een rij tussen de witte strepen. Vooral veel terugkerende gasten die al jaren op deze parkeerplaats staan. Voel me een beetje een indringer. Sfeerloos. Prima voor 1 nacht.