Skip to main content

Ik vroeg me zo af wanneer dat moment zou komen. Dat moment dat ik me vol zou realiseren wat voor een stap ik eigenlijk gemaakt heb. Vertrekken! Niet verstandelijk realiseren, maar het lijfelijk bevatten wat voor een enorme impact dat heeft.
Het diepgelukkige YES!-gevoel.

Niet op een groots moment waarschijnlijk. Dat voelt teveel als een B-film met neerdalende engelen die ‘Halleluja’ tetteren. Gekscherend zei ik tegen vrienden dat het moment als donderslag bij heldere hemel binnenknalt wanneer ik met de vaat in een teiltje naar de afwasruimte van de camping slenter, gewoon tussen het poetsen van 2 theekopjes door, of een of ander onnozel moment bij het verschonen van de kattenbak van Lizzy.

Gelukkig was het moment iets memorabeler.

Een waanzinnig zonnige dag begin december. Een echte stranddag. Alleen al dat gegeven deed me volop stralen. Geen enkel wintergevoel, maar één lange zomer. De rotsen bij Praia da Luz zijn geweldig met allerlei lagen en ik laat me verbazen door de kleurenpracht.

Wanneer ik op het zand ga zitten bekijk ik de surfers op de wilde golven. Het kriebelt. Goh, je zou maar zo de golven kunnen bedwingen en wat lijkt me dat nou leuk om te leren. Mijn broertje heeft alle sportieve genen gekregen, ik alle artistieke. Maar alles valt te leren, toch? Mensen keuvelen gezellig op de boulevard en de palmbomen wiegen in de wind.
Als regisseur kijk naar de perfecte scène van mijn eigen film.

Als er vervolgens een live bossanova duo begint te musiceren, valt het YES!-gevoel volledig binnen.
Wauw! Dit heb ik echt gedaan! Vertrekken….
Ik voel me zo onbeschrijfelijk trots, dankbaar en dapper. Wat heb ik mijzelf een enorm cadeau gegeven!
En alles in de film valt samen.

Dit is geen vakantie……dit is mijn nieuwe leven!……

Ik kan op dit moment alleen maar huilen.
Geen traantjes in de hoeken van mijn ogen. Nee. Volop huilen met veel geluid.
Tranen van geluk. Blèren van geluk!
Kan dat? Klaarblijkelijk. Nieuw voor mij.
Ik durf je te zweren dat ik ergens in de verte ‘Halleluja’ heb gehoord…..

13-16 nov Shamwari Hilltop Retreat camping en campervan Monte Vascao
Zeer vriendelijk ontvangst op een beetje hippie achtige camping. Lounge ruimte/ terras en ontspannen. De heuvelomgeving was gort en gort droog. Plek stond als ‘zeer groen’ op de kaart omschreven. Was vooral zeer bruin. ‘Dust n stones’.
Locatie met liefde opgebouwd, maar zeer zeer simpel. 1 afwasplek, 2 douches met plastic schotten, 2 wc’s.
16-17 nov Parque de campismo da PSP Tavira
Haha, de camperparkeerplaats. 100 campers op een rij tussen de witte strepen. Wc en douche betaald. Water en storten gratis. Compleet sfeerloos. Handig voor een nachtje en dan vlot weer door.
17-21 nov Camping Ria Formosa Cabanas
Zeer vriendelijke mensen bij het welkom. Camping op een gunstige plek: dichtbij het strand, bij het standje en…bij de trein. De trein brengt je langs de hele kust van de Algarve.
Camping niet zo sfeervol omdat het parkeerplaatsen zijn met een beetje groen. Prijs zeer gunstig.
Toiletgebouwen simpel en schoon. Winkeltje met brood in de ochtend.
21-24 nov Camping Olhao
Dit is een hele fijne en mooie camping. Groot, maar dat val niet op. Bosrijke plekken en plekken in de zon. Fijne sfeer. Zwembad, tennisbaan, restaurant, een uitgebreide campingwinkel met brood, bij een park en dichtbij het strand. Hier wil ik best naar terug.
24-27 nov Orbiture Valvede Luz
Fijne camping met veel groen. Broodjes en restaurantje. Vlak bij Lagos met de bus die voor de ingang van de camping stopt. Stand is geweldig en op loopafstand. Luz met boulevard en eettentjes. Omgeving nog redelijk authentiek.
27-29 nov Camping Salena
Eco terrascamping. Prachtige omgeving met mooi strand. Camping te groot en wat mij betreft te duur. Eco winkel met erg dure producten. Wordt veel georganiseerd voor kinderen. Helling en camping steil. Niet handig voor grote campers.
29-14 nov-dec Orbiture Valverde Luz
Weer terug naar Luz. Heerlijk daar!
14-20 dec Camping Alvor te Alvor
Fijne camping. Schoon. Relaxt met veel groen. Centraal gelegen. Mooie wandelroutes langs de kust en Alvor zelf is ook gezellig. Leuk voor een paar dagen.