Skip to main content

Deze slaapplek is ronduit verschrikkelijk. Het contrast kan niet groter met de natuur, imposante bergen, kabbelende beekjes en vergezichten van afgelopen 2 weken. Ik wil terug…..

Nu sta ik op een camper-area, langs de doorgaande weg op een industrieterrein. Grote reclameborden, campers op een rijtje, veel verkeerlawaai en een blaffende hond. Doorrijden was de beste optie geweest, maar ik wilde Leon zien. Het blijkt vandaag een nationale feestdag te zijn, dus extra leuk om dan een bruisende stad mee te maken.

De sfeerloze parkeerstaplaats met herrie is helemaal niet zo heel dicht bij het centrum als beloofd. “6 km is prima te doen op de fiets”, zegt de meer dan aardige asfaltbeheerdervoorcampers. Nou, misschien ben ik een verwende Hollander die enkel fietspaden kent, maar op een doorgaande weg fietsen is niet al te veilig. Wel krijg ik goede instructies en zijn telefoonnummer in geval van nood.
Toch lief.

Aangekomen in Leon geniet ik van prachtige fonteinen, een waanzinnige kathedraal ontworpen door Gaudi en een mooi centrum. Echter de feestdag is niet zo bruisend als gehoopt, want de winkel zijn allemaal gesloten op de eetgelegenheden na. Na wat toeristische rondjes, een hapje eten en mooie foto’s, fiets ik terug. Tenminste dat was het plan.

Maps fietsroute stuurt me alle kanten op en zo wordt een ritje van 6 toch opeens 9 km. Langs vreemde straatjes, achteraf stukjes, over een spoorburg waar niemand is, in een verwaarloosd wijkje om vervolgens na flink wat kilometers weer aan te komen op het evenmin veilige industrieterrein waar ik vrolijk wordt begroet door de wegdekreserveerplaatsbeheerdermetvervelendehond.

Zullen we op Maps een functie toevoegen?
-Ik ben vrouw en wil vooral veilige, goed verlichte, bewoonbare stukken fietsten…!

Snel weg hier.
Ik leg mijn oordoppen vast klaar op mijn kussen en zie uit naar morgen…..

Parking Area de León/ Ribaseca

Locatie op een sfeerloos industrieterrein, ruim 6 km ver van Leon, 18 geasfalteerde plekken direct aan de doorgaande weg. Zeer veel lawaai. Plek goedkoop en kitsch aangekleed.
Geen douche, geen wasmachine, wc’s zo smal dat ik enkel met mijn knieën in een hoekje net in het hokje pas. Het is wel schoon.
1 ster, omdat de beheerder uiterst vriendelijk en behulpzaam is.